luni, 16 noiembrie 2009

Platforma program

Dragii mei, cand eram la bursa-n Franta, tocmai ce se votase ora de munca de 7 ore/zi la fratii nostri mai parfumati si mai nazali.
Deunazi mi-am amintit de acest aspect alaturi de un bun amic care imi povestea cu aplomb ce ar face el "Daca-ar fi pentr-o zi presedinte!". baiatu' a terminat Medicina, e olimpic la fizica si chimie si are o gandire pragmatica, to say the least - zice: noi muncim 5 zile cate 8 ore p zi, nu? Hai sa muncim 4 da' 10 ore!
Uite, vezi, cultura mea umanista ma face mai tare la capitolul asta - adik ma gandesc si mai mult la oameni si la lipsa muncii:) De aceea, eu as propune ziua de munca de 4 ore - si-asa restul de 4 le pierdem pe mail, mess, facebook si alte porcarii d-astea.

Imaginati-va: te trezesti la un 9:30, linistit...te mai intinzi, mai interactionezi intim cu tovarasul, te binedispui, iti faci pofta de mancare, iei in tihna un mic dejun al campionilor, faci o plimbare si apoi ajungi la birou, muncesti 2 ore, iei o pauza de pranz, apoi inca 2 ore si pleci acasa. Iesi la un suc, mergi la un film, ai timp sa te relaxezi si a doua zi sa fii creativ si performant la munca.

Ma voteaza careva? M-apuc de scris initiativa legislativa, pentru cand om fi republica prezidentiala - nu mai e mult, we're one referendum away:)

3 comentarii:

  1. Ei bine în Românica e altfel : programul se reduce pentru 16 zile la 6 ore de muncă în loc de 8 zilnic sau la 4 zile liber pe lună , pentru a se face economii la buget din fondul de salarii al bugetarilor! Privit din afară poate fi o nouă iniţiativă de reformare a societăţii, sau nu !
    Ca să parafrazez ultima ta întrebare : MAI VOTEAZĂ CAREVA ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dom'le, io ma duc la vot...acuma, ce-oi face-n cabina aceea stramta si murdara, nu pot sa garantez, da' de votat votez. Mersi din nou, omule!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos ... din pacate nu o sa fie never la noi asa.
    La noi, teoretic muncim 8 ore, de fapt 9 cu pauza de masa, iar practic peste 10 ore pe zi. Ce film, ce suc...vise taica, vise...

    RăspundețiȘtergere